Realisatie

Deze monumentale bebouwing op het KNMI-terrein was toe aan schilder- en herstelwerkzaamheden. Hieronder vielen het voormalig hoofdgebouw, het seismologisch waarnemingspaviljoen, het eerste magnetisch waarnemingspaviljoen, het tweede magnetisch waarnemingspaviljoen en de dubbele dienstwoning.

Voor het voormalige hoofdgebouw bestonden de werkzaamheden uit onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan pleister-, metsel-, natuursteen-, en voegwerk. Daarnaast was houtrotherstel ook noodzakelijk en een beperkt herstel van de kapconstructie. Herstelwerkzaamheden aan goten en dakconstructie, het vervangen van de stopverf en een complete schilderbeurt behoorden ook tot de werkzaamheden.

KNMI De Bilt (3)
KNMI De Bilt (4)

Waarnemings­paviljoen

De werkzaamheden voor het eerste magnetisch waarnemingspaviljoen bestondenuit onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan voegwerk; houtrotherstel en herstel van de vakwerkconstructie; kleine herstelwerkzaamheden aan daken en goten en een complete schilderbeurt.

Het seismologisch waarnemingspaviljoen en de tweede magnetische waarnemingspaviljoen hebben beide een complete schilderbeurt gehad met enkele kleine herstelwerkzaamheden. De dubbele dienstwoning heeft groot onderhoud gehad aan het dak, een complete schilderbeurt en klein herstel in het metselwerk.

Oplevering

Tijdens onze werkzaamheden waren de gebouwen gewoon in gebruik. KNMI gaf daarnaast ook nog diverse excursies aan binnen- en buitenlandse gasten tijdens onze werkzaamheden. Hierdoor moesten wij extra rekening mee houden, om de overlast binnen de perken te houden. Dat was voor ons PHB-team natuurlijk geen enkel probleem!

Naast ons PHB-team zijn er ook nog andere betrokken partijen geweest tijdens dit project: 123 Machineverhuur, Baars, CS Camerasysteem, Heldoorn, De Mortel Compagnie, Maasmond, MG-Aces, Remondes, RPS, Nassaudoor, Slotboom en Combivo.

Vanwege de fasering van de werkzaamheden en doordat een derde partij gelijktijdig de dakbedekking op gebouw A moest vervangen, heeft de opdracht circa een jaar geduurd en werd het project opgeleverd in november 2022.

Galerij

KNMI De Bilt (1) KNMI De Bilt (2) KNMI De Bilt (3) KNMI De Bilt (4) KNMI De Bilt (5) KNMI De Bilt (6) KNMI De Bilt (9) KNMI De Bilt (12) KNMI De Bilt KNMI De Bilt (10) KNMI De Bilt (11) KNMI De Bilt (7) KNMI De Bilt (8)