BIM

BIM (Building Information Modelling) en 3D modellering vormen een onmisbaar onderdeel van onze organisatie. We hanteren deze innovatieve aanpak voor al onze nieuwbouwprojecten en streven ernaar om hetzelfde te doen bij transformaties van bestaande gebouwen. De voordelen zijn duidelijk: door BIM te omarmen, reduceren we aanzienlijk de faalkosten in onze projecten. 

Lees meer
BIM
Beng en Energielabeling 1

BENG

BENG staat voor “Bijna Energie Neutrale Gebouwen”. Dit is een norm die is vastgesteld binnen de Europese Unie om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Het doel van de BENG-normen is om ervoor te zorgen dat gebouwen een laag energieverbruik hebben, wat bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot en helpt in de strijd tegen klimaatverandering. 

Lees meer

Wet Kwaliteitsborging

De Wet Kwaliteitsborging is momenteel een prominent onderwerp in de landelijke politiek. Deze wet brengt veranderingen met zich mee in termen van verantwoordelijkheid voor kwaliteitsborging bij de uitvoerende partijen. De kwaliteitscontroles dienen zorgvuldig te worden vastgelegd, ondersteund door visuele documentatie. Een gecertificeerde kwaliteitsborger keurt deze documentatie goed. 

Lees meer
Wet kwaliteitsborging
CO2 reductie overizcht

CO2-reductie

PHB heeft zich ten doel gesteld de CO2-uitstoot in haar bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen terug te dringen. Het doel is om in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn. Hiervoor is een Roadmap opgesteld die in lijn ligt met de landelijke richtlijnen en op een aantal zaken een hogere ambitie laat zien. Denk hierbij aan wagenparkbeheer, logistiek, materiaalkeuzes, afvalstromen en energetische oplossingen voor kantoor en de projectlocaties.

Lees meer