Audi Den Haag (1)

Realisatie

Dit hypermoderne gebouw is ontworpen door Jacobs Architekten uit Eindhoven en de directievoering was in handen van KBMA (Kroeze Bouwmanagement) uit Wijchen. Het totale vloeroppervlakte bedraagt circa 6.400 m2.

Begin mei 2020 zijn wij begonnen met het slaan van de 475 heipalen van 16 meter lang en in de eerste helft van 2021 werd het gebouw opgeleverd.

De gevel is opgebouwd uit sandwichpanelen met een hoge isolatiewaarde. Voor deze panelen wordt een speciale geperforeerde Audi-plaat in aluminiumkleur aangebracht die het gebouw een luxueuze en stoere uitstraling geeft.

Energieneutraal

Binnen wachten de bezoekers ook nog een fantastische aanblik van de dubbel-gebogen balustrade in de vorm van een kombocht met verlichtingsstraten die de strepen op de weg symboliseren. Hiernaast stelen de grote lichtkap, glazen lift en de prachtige trap tevens de show. De welvingen en krommingen in de muren doen je denken aan de bochten op een racecircuit en zijn ook om die reden toegepast in de architectuur.

Dit gebouw is o.a. volledig voorzien van vloerverwarming verwarmd door middel van een warmtepomp, de energie wordt opgewekt door maar liefst 1156 zonnepanelen en er is een computergestuurde zonwering geïnstalleerd. Met alle facetten op het gebied van energie neutraal bouwen voldoet deze Audi Terminal aan de laatste milieueisen en is dit gebouw klaar voor de toekomst!

Audi Den Haag (5)

Galerij

Audi Den Haag (1) Audi Den Haag (2) Audi Den Haag (3) Audi Den Haag (4) Audi Den Haag (5) Audi Den Haag (6) Audi Den Haag (7) Audi Den Haag (8)