Realisatie

ParkNoord is een waterrijk gebied. In het zuiden grenst het aan de historische watergang Enghwetering. Het westelijk deel is zodanig verkaveld dat al deze kavels rond een waterpartij komen te liggen. Wonen in ParkNoord is wonen op een prachtige locatie in het Leidsche Rijn Park in de wijk Terwijde, vlak naast de voormalige Ridderhofstad Den Engh.

Om de parkachtige omgeving van ParkNoord te benadrukken, is er op deze locatie gekozen voor sterk verspringende rooilijnen. Zo hebben de kavels die direct aan het park grenzen grote voortuinen met ruimte voor flinke bomen. Bij andere kavels is juist de achtertuin extra diep. 

ParkNoord Utrecht (8)

Oplevering

De door PHB gebouwde woning is gefundeerd op mortelschroefpalen. De begane grond is uitgevoerd in kanaalplaten en de verdieping als breedplaatvloer. Kenmerkend is het gevelmetselwerk met blanke houten gevelkozijnen welke achter het metselwerk zijn aangebracht. Aan de achterzijde van de woning is een fraaie overkapping gebouwd welke bekleed is met verticaal gemonteerde Stellac Ayous (thermisch gemodificeerd hout) delen voorzien van een Colorseen behandeling. 

De woning is opgeleverd in september 2016. 

Galerij

ParkNoord Utrecht (1) ParkNoord Utrecht (2) ParkNoord Utrecht (3) ParkNoord Utrecht (4) ParkNoord Utrecht (5) ParkNoord Utrecht (6) ParkNoord Utrecht (7) ParkNoord Utrecht (8) ParkNoord Utrecht (9) ParkNoord Utrecht (10) ParkNoord Utrecht (11)