2 juli 2024

The smartest places are green!

We zijn trots om aan te kondigen dat we bezig zijn met een prachtig nieuwbouwproject in Muiden: De Kruitfabriek. Op het terrein van de voormalige kruitfabriek, De Krijgsman Muiden, realiseren we op de begane grond een Albert Heijn met daarboven 36 moderne appartementen.

Onder het gebouw bevindt zich een handige stallingsruimte voor de bewoners. Het markeert de entree van een nieuw, groen woon- en werkgebied aan het IJmeer. Het gebouw combineert herkenbare plein- en straatgevels van metselwerk met open, transparante gevels en grote balkons voor de appartementen.

De volledige begane grond wordt de nieuwe thuisbasis voor Albert Heijn, terwijl de westgevel bomen en een groene gevel zal omvatten. De appartementen op de bovenste verdiepingen omringen een prachtige groene daktuin met appelbomen, vijgenbomen en notenbomen.

Met een binnenhof vol natuurlijke elementen en houten gevels, creƫren we een mooie, natuurlijke leefomgeving voor de toekomstige bewoners. En als kers op de taart hebben diverse appartementen een geweldig uitzicht over het IJmeer!

We kijken ernaar uit om dit stukje groene innovatie tot leven te brengen in Muiden!

Nieuwbouwproject Muiden PHB